Збиття літака МАУ під Тегераном: Іран заявляє про завершення слідства авіакатастрофи
Збиття літака МАУ під Тегераном: Іран заявляє про завершення слідства авіакатастрофи

Збиття літака МАУ під Тегераном: Іран заявляє про завершення слідства авіакатастрофи

Розслідування справи про збиття українського літака авіакомпанії МАУ рейсу "Тегеран-Київ" 8 січня 2020 року Іран майже завершив. Однак, офіційний Тегеран не вважає, що "чорні скриньки" збитого літака містять якусь "важливу інформацію".

Про це заявив заступник міністра закордонних справ з міжнародним і правових питань Ірану Мохсен Бахарванд, передає видання Al Arabiya.

За його словами, останнім етапом розслідування, який залишився, є аналіз бортових самописців українського літака. Однак, іранський чиновник стверджує, що вони "не містять важливої інформації".

"Розслідування майже завершено, і немає ніякої двозначності, ми знаємо, що сталося... Ми не вважаємо, що чорні скриньки містять яку-небудь важливу інформацію, яка буде корисна для нашого розслідування", - сказав він.

Крім того, він додав, що Тегеран готовий передати бортові самописці на аналіз третім країнам.

"Ми готові передати чорні скриньки для розшифровки третьою країною або компанією, хоча це не може істотно допомогти в процесі розслідування", - цитує представника іранського МЗС видання Bloomberg.

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Увесь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України.

Від самого початку іранці заявили про те, що причиною авіакатастрофи стала технічна несправність літака. Однак вже увечері 9 січня одразу кілька провідних американських видань і телеканалів повідомили про те, що Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України" бувпомилково збитий Іраномодразу після зльоту з аеропорту Тегерана. 

Уранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ . В офіційній заяві йдеться про те, що трагедія сталася через "людський фактор". Літак помилково сприйняли за ворожий об'єкт після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. 

Відео 40 днів від авіатрощі: в аеропорту "Бориспіль" вшанували загиблих в Тегерані

40 днів від дня авіакатастрофи в Тегерані. В аеропорту "Бориспіль" ушанували загиблих. На борту збитого ракетою "Боїнга" авіакомпанії МАУ було 176 людей, серед них - 11 українців. На летовищі відкрили пам'ятний знак. Навесні там планують висадити сквер.  

40 днів від авіатрощі: в аеропорту "Бориспіль" вшанували загиблих в Тегерані
Джерело матеріала
loader
loader