Президентські вибори у Білорусі: влада хоче убезпечити населення від "шкідливої інформації"
Президентські вибори у Білорусі: влада хоче убезпечити населення від "шкідливої інформації"

Президентські вибори у Білорусі: влада хоче убезпечити населення від "шкідливої інформації"

Напередодні президентських виборів у Білорусі міністр інформації країни Ігор Луцький зробив гучну заяву. Він наголосив, що в уряді Білорусі мають плани щодо убезпечення населення від "шкідливої інформації".

Ігор Луцький зазначив, що важливо "дати людям чітку, ясну, зрозумілу та правдиву інформацію про те, що відбувається". Про це повідомляє "Настоящее время".

Водночас влада Білорусі вважає соціальні мережі небезпечними. А також переконана, що соцмережі здатні вплинути на майбутні президентські вибори.

Може комусь здатися, що це щось безневинне, але це дуже серйозно впливає на те, що відбувається в країні, і те, як буде розвиватися країна. Важливо відокремити зерна від плевел і дати людям чітку, ясну, зрозумілу та правдиву інформацію про те, що відбувається,
– пояснив міністр.

Він переконаний, що завдання державних ЗМІ полягає у руйнуванні цифрового шуму.

Зверніть увагу! Чинний президент Білорусі планує вчергове піти на вибори та обіймати посаду очільника країни шостий раз поспіль. Білоруси сприйняли цю новину неоднозначно – люди виходять на протести. 

Президентські вибори у Білорусі: головне

  • Білоруський парламент призначив проведення чергових президентських виборів на 9 серпня 2020 року.
  • Лукашенко заявив, що президентські вибори в республіці не будуть переноситися через епідемію коронавірусу. 
  • Також Лукашенко розкритикував потенційних суперників на президентських виборах і заявив, що "країну вони не отримають".
  • У центрі Мінська затримали 10 осіб у місці, де збирали підписи за висунення в кандидати в президенти Білорусі альтернативних кандидатів і суперників Олександра Лукашенка.
Теги за темою
Білорусь Новини політики Олександр Лукашенко Мінськ Северин Трач
Джерело матеріала
loader
loader