Молодик виліз на 11-метровий пам'ятник Засновникам Одеси, щоб помити його
Молодик виліз на 11-метровий пам'ятник Засновникам Одеси, щоб помити його

Молодик виліз на 11-метровий пам'ятник Засновникам Одеси, щоб помити його

В Одесі 7 червня екстремал вибрався на багатометровий пам'ятник та почав його чистити. Інцидент трапився вчора пізно ввечері на площі Катерининській, де встановлено монумент Засновникам Одеси, висота якого перевищує 11 метрів.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на мерію міста.

Так, молодик виліз на центральну фігуру композиції - статую імператриці Катерини Другої. Він дістався самого верху і почав чимось протирати голову фігури.

Навколо пам'ятника зібралися чимало людей, приїхали правоохоронці та рятувальники, які намагалися зняти порушника за допомогою драбини. Однак як тільки драбину приставили до пам'ятника, щоб забратися і спустити на землю чоловіка, той сліз самостійно.

За словами очевидців, чоловік заявив, що просто "хотів помити" пам'ятник, оскільки він забруднений. Порушника доставили до поліції.

Нагадаємо, 2007 року в Одесі провели комплексну реставрацію Катерининської площі, в рамках якої встановили пам'ятник Засновникам Одеси - точну копію оригіналу, демонтованого більшовиками 1925-го. Центральна фігура монумента - імператриця Катерина II. Українські активісти неодноразово погрожували знищити монумент. Після його встановлення в місті відбулися сутички між прихильниками і супротивниками пам'ятника.

Відео В Одесі встановлюють пам'ятник засновникам міста

Джерело матеріала
loader
loader