В Ірані назвали кількість затриманих осіб, яких підозрюють у збитті українського літака МАУ під Тегераном
В Ірані назвали кількість затриманих осіб, яких підозрюють у збитті українського літака МАУ під Тегераном

В Ірані назвали кількість затриманих осіб, яких підозрюють у збитті українського літака МАУ під Тегераном

В Ірані у рамках розслідування справи про збиття українського літака МАУ, який виконував 8 січня 2020 року рейс Тегеран-Київ, затримано шість осіб, яких підозрюють в причетності до авіакатастрофи. Трьом із них слідствовже дозволили вийти із в'язниці під заставу.

Про це заявив представник судової влади Ірану Голамхосейн Есмаїлі, пише агентство ІРНА.

Іранський представник уточнив, що із шести затриманих нині троє перебувають під вартою, а троє - звільнені під заставу. Як зазначається, розслідування проводить судова організація збройних сил Ірану, призначена відразу після катастрофи українського літака.

"Судова влада, зокрема судова організація збройних сил, відповідає за справу про катастрофу українського літака. Щойно стався інцидент, було видано накази, і була призначена спеціальна гілка в Судовій організації Збройних сил", - сказав Есмаїлі. 

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Увесь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України.

Від самого початку іранці заявили про те, що причиною авіакатастрофи стала технічна несправність літака. Однак вже увечері 9 січня одразу кілька провідних американських видань і телеканалів повідомили про те, що Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України" бувпомилково збитий Іраномодразу після зльоту з аеропорту Тегерана. 

Уранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ . В офіційній заяві йдеться про те, що трагедія сталася через "людський фактор". Літак помилково сприйняли за ворожий об'єкт після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. 

Відео Розслідування авіакатастрофи літака МАУ майже завершено – іранське МЗС

Розслідування авіакатастрофи літака українських авіаліній в Ірані майже завершено. Про це стверджують в тамтешньому МЗС. Єдине, що лишилося - це дослідити чорні скриньки. Однак іранська сторона наголошує: жодної корисної інформації для слідства там нема. Саме ці бортові самописці Київ і міжнародна спільнота уже кілька місяців просить на розшифровку у Тегерана.  

Розслідування авіакатастрофи літака МАУ майже завершено – іранське МЗС
Джерело матеріала
loader
loader