Закон про референдум: Стефанчук розповів, коли Рада може його розглянути
Закон про референдум: Стефанчук розповів, коли Рада може його розглянути

Закон про референдум: Стефанчук розповів, коли Рада може його розглянути

Президент України вніс до Верховної Ради проєкт закону про референдум. А вже невдовзі депутати можуть за нього проголосувати.

Коли депутати можуть розглянути цей законопроєкт

За словами першого віцеспікера Верховної Ради Руслана Стефанчука, парламент може проголосувати за цей документ у першому читанні вже в 18 червня, повідомляє "РБК-Україна".

При цьому він не очікує, що з голосуванням будуть проблеми. І переконаний, що за законопроєкт проголосують не лише депутати від "Слуги народу",

"Вже 30 років політики йшли з цією обіцянкою, і навряд чи у них знайдуться виразні аргументи, чому не повинна заробити п'ята стаття Конституції, в якій передбачено народовладдя", – заявив Стефанчук.

Об'єднавчий характер референдуму

Стефанчук заявив, що законопроєкт про референдум розроблений заради реалізації самого принципу народовладдя. А також обіцянок, даних перед минулорічними виборами.

Він хотів би, щоб референдуми мали об'єднавчий характер.

"Ми думаємо над тим, щоб показати міць цього механізму в об'єднавчому плані, як було з референдумом про незалежність 1991 року. Референдум – це допомога влади, щоб мати єдину думку українського народу щодо якихось важливих питань", – сказав Стефанчук.

Теги за темою
Новини України Верховна Рада Новини політики Ігор Саджениця
Джерело матеріала
loader
loader