Торговий представник України обраний заступником голови Міжнародної ради по зерну
Торговий представник України обраний заступником голови Міжнародної ради по зерну

Торговий представник України обраний заступником голови Міжнародної ради по зерну

КИЇВ. 10 червня. УНН. У понеділок, 8 червня, у форматі онлайн-зустрічі відбулась 51-а сесія Міжнародної ради по зерну (МРЗ). Захід проходив під головуванням радника-міністра Вищої комісії Канади Н. Дюбе (Лондон). Українську делегацію очолив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка, повідомляє Міністерство, передає УНН.

Під час засідання МРЗ було розглянуто останні зміни національних політик країн-експортерів зернових культур, вплив захисних заходів урядів в рамках COVID-19 на торгівлю зерном, олією та рисом, а також діяльність інших міжнародних організацій, що стосуються торгівлі зерном.

Крім того, Рада офіційно привітала членство Республіки Сербія в МРЗ і прийняла заявку Великобританії про приєднання до МРЗ з 1 січня 2021 року відповідно до Угоди про вихід Великобританії з Європейського Союзу.

Головним результатом сесії для України стало обрання Тараса Качки заступником Голови Ради МРЗ на 2020/2021 рік – головного адміністративного органу організації. Цьому передувала активна дипломатична робота, спрямована на підтримку українського кандидата.

Протягом 2019-2020 років було активізовано роботу з просування власних ініціатив на глобальному ринку зернових, а позиція заступника Голови Ради МРЗ на 2020/21 рік – це підготовка до головування в організації у 2021/22 році.

"Участь в даному заході Україна розглядає як складову активної та послідовної діяльності з посилення впливу на міжнародному ринку торгівлі зерном", - зауважив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader