Біля КПВВ "Мар’їнка" та "Станиця Луганська" люди почали займати чергу за 5 годин до відкриття
Біля КПВВ "Мар’їнка" та "Станиця Луганська" люди почали займати чергу за 5 годин до відкриття

Біля КПВВ "Мар’їнка" та "Станиця Луганська" люди почали займати чергу за 5 годин до відкриття

Біля КПВВ "Мар’їнка" та "Станиця Луганська" почали збиратися біля КПВВ близько 6-ї години ранку охочі перетнути лінію розмежування у бік окупованих територій. Офіційна година відкритя КПВВ - з 11 ранку. Про це повідомила прес-служба ДПСУ.

Сьогодні згідно з наказом командувача ООС, відновлюється пропуск через лінію розмежування в КПВВ "Мар’їнка" та "Станиця Луганська". Однак часу пропуску обмежений - з 11:00 до 14:00.

Взазначених КПВВ достатня кількість присутніх змін прикордонних нарядів, які готові до відновлення пропуску.

Станом на 8:30 біля "Станиці Луганської" зібралося 45 осіб, а біля "Мар’їнки" - 55 транспортних засобів (та близько 90 осіб). Серед тих, хто зібрався біля КПВВ, є діти та літні люди.

У ДПСУ не припустили, що бойовики будуть відмовляти у пропуску.

"Щоб не виникало скупчень осіб та транспорту у так званій сірій зоні, пропуск осіб сьогодні буде здійснюватися поступово", - зазначили прикордонники.

Враховуючи регламентований час пропуску пріоритет буде надаватись громадянам, які слідують з причин соціально-гуманітарного характеру, у разі наявності підтверджуючих документів, та особам, які слідують для складання ЗНО.

Пускатимуть для перетину лінії лише із засобами захисту органів дихання. Люди, які слідують з ОРДЛО, будуть проходити безконтактний температурний скринінг та опитування на предмет контактування з хворими.

Громадяни з боку ОРДЛО (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) буде пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції.

З боку окупованих територій швидше за все ранкових черг не було у зв'язку з комендантською годиною до 5 ранку.

Крім того, вчора у "ДНР" і "ЛНР" заявили, що не збираються відновлювати пропуск через лінію розмежування. Винятки для пропуску досі становлять тільки гуманітрані місії і невідкладні випадки - як і в часи карантину. Так, "ЛНР" продовжуватиме пропуск лише у виняткових випадках в гуманітарних цілях для недопущення міграційних процесів, організованими групами.

Раніше через українські КПВВ також пропуск був дозволений в окремих випадках лише за наявності критично важливих життєвих обставин і відповідних документів. 

Теги за темою
Донбас Війна на Донбасі ООС
Джерело матеріала
loader
loader