У центрі Харкова схопили агента військової розвідки РФ
У центрі Харкова схопили агента військової розвідки РФ

У центрі Харкова схопили агента військової розвідки РФ

У центрі Харкова затримали українця, який працював на російську військову розвідку.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки України викрила та затримала у Харкові громадянина України, який працював на 74-й розвідувальний центр Головного управління генштабу Збройних сил Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Як встановили оперативники спецслужби, чоловіка завербували під час виїзду до РФ.

"Російські куратори обрали йому псевдонім "Сумрак" та відпрацювали завдання зі збору інформації з обмеженим доступом щодо військових частин, які дислокуються на Харківщині", - додали у СБУ.

Як зазначили правоохоронці, зрадника затримали під час спроби одержання таблиці парольних сигналів для здійснення паролювання в повітряних радіомережах авіації Збройних сил України та державної авіації України, яка має гриф обмеження доступу "таємно".

Також задокументовано факт збирання "Сумраком" інформації з обмеженим доступом щодо ротації конкретних військовослужбовців бригади протиповітряної оборони Харкова у райони проведення операції Об’єднаних сил.

Під час обшуку у затриманого вилучили носії інформації із відомостями з обмеженим доступом.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання судом стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.

 

Джерело матеріала
loader
loader