Бойовики на Донбасі 16 разів порушили режим припинення вогню, постраждали троє українських військових
Бойовики на Донбасі 16 разів порушили режим припинення вогню, постраждали троє українських військових

Бойовики на Донбасі 16 разів порушили режим припинення вогню, постраждали троє українських військових

Бойовики на Донбасі 16 разів порушили режим припинення вогню, постраждали троє українських військових.

12/06/2020 - 8:09.

.

За минулу добу, 11 червня, бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, внаслідок чого двоє українських військовослужбовців отримали поранення, ще один — бойове травмування.

Про це повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

Бойовики застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатомети різних систем, БПЛА, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю.

Зокрема, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»:.

поблизу Мар’їнки бойовики тричі обстріляли опорні пункти Об’єднаних сил із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;.

біля Новомихайлівки двічі відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;.

Поруч з населеним пунктом Гнутове — з мінометів калібру 82 мм;.

Неподалік Новотроїцького — з ручних та станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї;.

біля Чермалика — зі снайперської зброї;.

біля Павлополя бойовики задіяли БПЛА для скидання гранатометного пострілу та міномети калібру 82 мм, автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»:.

неподалік Оріхового бойовики двічі вели вогонь з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;.

Біля Хутора бойовики стріляли з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів;.

поблизу Кримського — із озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;.

на підступах до Новоолександрівки і Луганського бойовики вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

«Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свою діяльність.

За даними розвідки, 11 червня наші воїни знищили вісім російських окупантів та ще щонайменше вісьмох поранили», — йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» обстріляли з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів українські опорні пункти неподалік населеного пункту Луганське.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» по українських захисниках біля Верхньоторецького агресор застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

«Такі підступні дії ворога без відповіді не залишилися – вогнем зі штатного озброєння по позиціях окупантів українські підрозділи рішуче подавили активність противника.

За поточну добу втрат серед наших захисників немає.

Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами», — додали у штабі.

Теги за темою
ООС
Джерело матеріала
loader
loader