Пункти пропуску на адмінкордоні з Кримом відновлять роботу з 15 червня
Пункти пропуску на адмінкордоні з Кримом відновлять роботу з 15 червня

Пункти пропуску на адмінкордоні з Кримом відновлять роботу з 15 червня

Уряд України прийняв рішення про відновлення роботи всіх пунктів пропуску на адміністративному кордоні з анексованим Кримом та містом Севастополь. Відповідне рішення Кабмін прийняв на позачерговому засіданні в п'ятницю, 12 червня, повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Повідомляється, що з 15 червня 2020 буде відновлена робота пунктів пропуску "Каланчак", "Чонгар" і "Чаплинка".

"Проведено ряд консультацій з постійним представником президента України в Автономній Республіці Крим з представниками громадськості та міжнародними організаціями щодо ситуації на адміністративному кордоні з Кримом. Результатом переговорів стало рішення про відновлення роботи пунктів пропуску з 15 червня" - це заявив глава міністерства Олексій Резніков.

Наголошується, що для громадян, які перетинають кордон, скасовується обов'язкова обсервація, однак, обов'язковим залишається необхідність дотримання карантинних заходів - це контроль температури тіла, використання захисних масок і рукавичок. 

Крім того, всі, хто перетинає кордон, повинні дати письмову згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома". 

Раніше повідомлялося, що в районі ООС відкрили пункти пропуску "Маріїнка" і "Станиця Луганська". Їх роботу відновили з 10 червня.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 12 червня, Кабінет міністрів прийняв рішення відкрити пункти пропуску в аеропортах і дозволити в'їзд для низки іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням коронавірусу.

Теги за темою
Карантин епідемія коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader