Український журналіст зізнався, що в анексованому Криму отримав російський паспорт
Український журналіст зізнався, що в анексованому Криму отримав російський паспорт

Український журналіст зізнався, що в анексованому Криму отримав російський паспорт

Уродженець Криму український журналіст і телеведучий Павло Казарін зізнався, що після анексії півострова отримав російський паспорт, бо планував залишатись на ньому, але згодом вирішив все ж перебратись на материкову частину України і позбутись російського громадянства. 

Про це він сам написав на своїй сторінці в соціальній мережі

"В кінці березня 2014 я отримав в Сімферополі російський паспорт. Анексія Криму вже завершилася. Вторгнення на Донбас ще не почалося. Сенцова ще не заарештували, а боїнг ще не збили. Деякі мої друзі покинули півострів одразу після захоплення. Інші - планували залишатися. Я схилявся до другого сценарію. На півострові жили батьки і я хотів бути поруч", - зазначає Павло і доповнюючи, що в той час працював у Москві і планував повернутись до Криму. 

Казарін переконує, що російський паспорт в нагоді йому не став, бо влітку він поїхав за отриманням українських документів, а коли російська агресія проявилась ще в арешті Сенцова, війною на Донбасіі збитті малазійського боінгу, то взагалі вирішив до Криму не повертатись і російські документи залишились у Сімферополі. 

"Протягом останніх двох років я буду збирати довідки для виходу з російського громадянства. Прискорена процедура займає півроку - саме стільки в посольстві стануть розглядати твою заявку. Збір документів займає не менше. Особливо з урахуванням того, що виписуватися з кримської квартири і отримувати довідку про відсутність податкових заборгованостей перед російським бюджетом доводиться віддалено. На все це у мене пішло місяців дев'ять", - розповідає журналіст.

Я планировал написать этот пост чуть позже, но могу и чуть раньше В конце марта 2014-го я получил в Симферополе...

Опубліковано Павлом Казаріним Пʼятниця, 12 червня 2020 р.

Павло зазначає, що попри те, що на прийом до посольства він записався на березень, та через карантин досі туди не потрапив.

Журналіст зазначає, що хотів розповісти про наявність російського паспорта і громадянства, вже коли їх позбудеться, проте чомусь вирішив поспішити. Його зізнання отримало у коментарях під постом чимало підтримки, але і чимало критики, його звинувачують у замовчуванні і невідповідності інформації, яку він наводить. 

Джерело матеріала
loader
loader