Вбивство Гандзюк: через проблеми з серцем Мангера примусово в суд не повезуть, – адвокат
Вбивство Гандзюк: через проблеми з серцем Мангера примусово в суд не повезуть, – адвокат

Вбивство Гандзюк: через проблеми з серцем Мангера примусово в суд не повезуть, – адвокат

Вбивство Гандзюк: через проблеми з серцем Мангера примусово в суд не повезуть, – адвокат.

14/06/2020 - 15:58.

.

Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який зараз перебуває в кардіологічному диспансері, поліцейські зачитали постанову суду про привід на судове засідання.

Про це 14 червня повідомив адвокат Мангера Дмитро Ільченко, інформує “Укрінформ”.

“Два працівники поліції зайшли у приміщення реанімаційного відділення, Мангеру було зачитано ухвалу про привід, після чого Мангер повідомив, що у нього немає фізичної можливості з’явитися до суду.

Було запитано чергового лікаря, який після консультації з лікарською консультаційною комісією, надав довідку про неможливість транспортування Мангера, про те, що транспортування завдасть шкоди його здоров’ю”, – зазначив Ільченко.

Як повідомив адвокат, після цього, відповідно до 143 статті КПК України, було прийнято рішення про неможливість доставки Мангера до суду, про що складено акт.

Цей акт, разом з довідкою лікаря, буде направлений до суду.

“Тобто, в понеділок, о 9.30, мають поліцейські в суді представити документи і надати пояснення щодо неможливості доставки Мангера.

Якщо все буде відбуватися за законом, то, відповідно, суд має відкласти розгляд справи до одужання Мангера”, – зазначив Ільченко.

За словами адвоката, лікарі кажуть, що якщо не виникнуть ускладнення, то Мангер вже за тиждень може бути транспортабельним, зможе брати участь у засіданнях.

Проте Ільченко підкреслив, що тут важко щось прогнозувати.

Адвокат зазначив, що про затягування процесу не йдеться, було прийнято рішення: як тільки Мангер зможе бути транспортабельним, то навіть якщо буде потрібна медична підтримка, він братиме участь у судовому засіданні.

“Візьмемо з собою медсестру, вона буде виконувати необхідні маніпуляції, як тільки це буде у принципі можливо”, – зазначив Ільченко.

Сторона захисту зазначила, що наразі поліція діяла у рамках закону, жодних нарікань до дій правоохоронних органів немає.

Джерело матеріала
loader
loader