В Іраку російськими ракетами обстріляли базу із військовими США
В Іраку російськими ракетами обстріляли базу із військовими США

В Іраку російськими ракетами обстріляли базу із військовими США

В Іраку невідомі обстріляли військову авіабазу "Кемп Таджи", де розташовуються сили міжнародної коаліції на чолі із США. На території бази вибухнули дві російські ракети "Катюша".

Наразі інформації про жертви серед військовослужбовців немає. Про це повідомляє телеканал Al Arabia.

Водночас ніхто так і не взяв на себе відповідальність за обстріл. Однак іракські військові заявили, що напад на базу міжнародної коаліції – справа рук тих, хто хоче нашкодити Іраку.

Зауважимо, що військову базу регулярно обстрілюють. Останній великий обстріл трапився 14 березня. Тоді щонайменше 10 ракет влучили у базу "Табір Таджі".

Що відомо про базу "Табір Таджі"?

Вона розташована приблизно за 20 кілометрів на північ від столиці Іраку. Там розміщуються співробітники Міжнародної коаліції з підготовки та консультування антитерористичних місій. Коаліцію очолюють США.

База "Табір Таджі", яку обстріляли з ракет: карта

Конфлікт США та Іраку: головне

  • Загострення відносин між США та Іраком трапилося 3 січня, коли американський дрон вбив іранського генерала Касема Сулеймані та заступника голови іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіса.
  • У Білому домі США цей авіаудар назвали "рішучою оборонною акцією". Саме Сулеймані був основною ціллю, а наказ про його ліквідацію особисто віддав президент США Дональд Трамп.
  • Духовний лідер Ірану аятола Сеєд Алі Хосейні Хаменеї пообіцяв "жорстоку помсту". І вже 8 січня Іран здійснив атаку на військову базу США Айн аль-Асад та базу коаліції біля міста Ербіль в Іраку. Тоді загинули 80 осіб.
  • Крім того, "зелену зону" Багдаду (там розташовуються дипломатичні місії, зокрема посольство США) регулярно обстрілюють ракетами з боку Ірану.
Теги за темою
США війна Ірак Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader