На Прикарпатті різке підняття річки створило пастку для 22 туристів: людей рятували всю ніч
На Прикарпатті різке підняття річки створило пастку для 22 туристів: людей рятували всю ніч

На Прикарпатті різке підняття річки створило пастку для 22 туристів: людей рятували всю ніч

У селі Манява в Івано-Франкіській області 14 червня застрягли дві групи туристів, які поверталися з відпочинку на водоспаді. На допомогу виїхали рятувальники, і на ранок 15 червня вони вивели всіх туристів через річку. 

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

14 червня о 20:25 через раптове підняття поди в річці Манявка, дві туристичні групи з 16 дорослих та шести дітей застрягли в селі Манява Богородчанського району. На місце виїхали рятувальники. 

Спочатку через водні перешкоди їм вдалося переправити групу туристів з 10 осіб за допомогою вантажного автомобіля підвищеної прохідності та рятувальних мотузок. Їхній стан задовільний.

Та неподалік перебувала ще одна група туристів: 12 осіб, зокрема 3 дітей, на 4 квадроциклах. Водна перешкода перед ними було занадто велика для використання транспорту.

15 червня о 09:50 групу з 12 чоловік вдалося переправити через річку Манявку. Загрози життю немає.

Допомогу надавали 5 рятувальників на 2 одиницях техніки, зокрема снігоболотохід "Богун". Крім цього, допомагати туристам приїхав місцевий мешканець на вантажному автомобілі підвищеної прохідності. 

Туристи
ДСНС
Туристи

Нагадаємо, у Чернівецькій області висока вода забрала життя молодого хлопця. Тіло знайшли на пасовищі поблизу річки, правоохоронці припускають, що його захопила течія. 

Відео Вирвані з корінням дерева та зірвані дахи: негода накоїла лиха у Рівненській та Львівській областях

Вирвані з корінням дерева та зірвані дахи. Негода накоїла лиха у Рівненській області. Поривом вітру вирвала 20-метрову березу, яка впала на фельдшерський пункт у селі Білятичі. У Львові через буревій загинула молода жінка, на неї впало дерево. Загалом там негода повалила десятки дерев, пошкодила автомобілі, знеструмила будинки.  

Вирвані з корінням дерева та зірвані дахи: негода накоїла лиха у Рівненській та Львівській областях
Джерело матеріала
loader
loader