В Україні відновлено роботу всіх аеропортів, а також дозволений в'їзд іноземцям
В Україні відновлено роботу всіх аеропортів, а також дозволений в'їзд іноземцям

В Україні відновлено роботу всіх аеропортів, а також дозволений в'їзд іноземцям

У понеділок, 15 червня, всі пункти пропуску через державний кордон України для повітряного сполучення - відкриті. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України №477 від 12 червня 2020 відновлена робота 15 пунктів пропуску для повітряного сполучення. Зміни прикордонних нарядів заступили на службу в достатній кількості для забезпечення пропуску осіб як на виліт з України, так і на приліт в нашу країну", - йдеться в повідомленні.

Також в Україні дозволили в'їзд для низки іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням коронавірусної інфекції і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів.

Проте, повідомляється, що прикордонні відомства поки не отримали перелік держав з широким розповсюдженням коронавірусу.

"До надходження такого переліку на територію України будуть пропускати іноземців, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома". Для прийняття рішення про обсервацію іноземців, які не дали згоди на самоізоляцію, прикордонники будуть інформувати компетентні органи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні з сьогоднішнього дня відновлено авіасполучення - можна без обмежень вилетіти в країни, які також дозволили в'їзд для України.

З 15 червня українці зможуть літати без обмежень на кордоні в Албанію і США, з дотриманням карантину 14 днів - у Великобританії, без обмежень на кордоні і тестуванням після прибуття в Туреччину.

Також з 27 червня громадяни України зможуть літати в Туніс з тестуванням після прибуття. А такі країни, як Кіпр, Чорногорія, Грузія, Греція, будуть розглядати можливість відкриття кордонів після поліпшення епідемічної ситуації в Україні з 1 липня.

Теги за темою
Коронавірус в Україні Туризм
Джерело матеріала
loader
loader