Мінфін придумав, як повернути абітурієнтам кошти за пробне ЗНО
Мінфін придумав, як повернути абітурієнтам кошти за пробне ЗНО

Мінфін придумав, як повернути абітурієнтам кошти за пробне ЗНО

Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО, що не відбулось у пунктах тестування у звʼязку з карантином.

Про це 15 червня повідомили на сайті уряду.

Кожен учасник пробного ЗНО, за участь у ньому сплатив в середньому 145 гривень за навчальний предмет. Попри те, що 85% цих коштів було спрямовано на друк зошитів для тестування, Кабмін вирішив повернути гроші учасникам пробного тестування в повному обсязі.

Там зазначають, що близько 52 млн гривень будуть найближчим часом перераховані на рахунки регіональних центрів оцінювання якості освіти Українського центру оцінювання якості освіти України.

"Мінфін напрацював максимально спрощений механізм повернення цих коштів, відповідно до якого необхідно буде звернутись до регіонального відділення УЦОЯОУ із заявою, вказавши реквізити рахунку, на який здобувач освіти чи його батьки хочуть отримати кошти", – зазначили в Кабміні та додали, що механізм повернення коштів схвалять вже на наступному засіданні Кабміну 17 червня.

Як повідомлялося, уряд скасував рішення про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у понеділок, 15 червня. Пробне ЗНО з української мови та літератури було заплановано на 15 червня, з інших предметів – 17 червня. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме від 25 червня по 17 липня, додаткова - від 24 липня до 10 серпня.

Відео ЗНО вдома: абітурієнти влаштували акцію протесту через скасування пробних іспитів

Сьогодні абітурієнти мали б писати пробний іспит з української. На нього зареєструвалося 190 тисяч охочих. Але уряд у ніч на суботу скасував проведення пробного тестування - усе через погіршення епідеміологічної ситуації. Освітній омбудсмен повідомив, що у владних кабінетах готується план відмови від ЗНО цього року взагалі. Абітурієнти оголосили про акцію протесту "Руки геть від ЗНО" і зібралися з пікетом під стінами Міністерства освіти.

ЗНО вдома: абітурієнти влаштували акцію протесту через скасування пробних іспитів
Джерело матеріала
loader
loader