Саміт Україна-ЄС заплановано на жовтень, - Офіс президента
Саміт Україна-ЄС заплановано на жовтень, - Офіс президента

Саміт Україна-ЄС заплановано на жовтень, - Офіс президента

Черговий саміт Україна-ЄС планується провести 1 жовтня. Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв'ю агентству "Інтерфакс".

"Він точно відбудеться. І президент Європейської Ради Шарль Мішель, і президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляен у своїх контактах із президентом Зеленським підтвердили, що 1 жовтня відбудеться саміт Україна-ЄС, до якого ми готуємося" — поінформував Жовква.

За його словами, Україна очікує, що на цьому заході буде укладено угоду про спільний авіаційний простір.

"Всім було відомо про проблеми між Великою Британією і Іспанією через статус аеропорту Гібралтар. З виходом Великої Британії з ЄС ця проблема зникла. Зараз йдуть останні технічні переговори. Своє формулювання про статус аеропорту повинна надати Іспанія. І у нас є конкретна мета, щоб під час саміту Україна-ЄС у жовтні це угода, нарешті, була укладена ", - зазначив посадовець.

Цього року саміт Україна-ЄС перенесли через пандемію коронавірусу.

Попередній саміт ЄС-Україна відбувся 8 липня 2019 року в Києві. ЄС на саміті представляли тодішні президенти Європейської ради Дональд Туск та Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, Україну - президент Володимир Зеленський.



Теги за темою
Офіс Президента
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader