У Києві відкрили пляжі для купання, але це - тест на свідомість, - Кличко
У Києві відкрили пляжі для купання, але це - тест на свідомість, - Кличко

У Києві відкрили пляжі для купання, але це - тест на свідомість, - Кличко

У Києві дозволили купатися на пляжах після висновків Держпродспоживслужби. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-прес-конференції. Трансляцію вів телеканал "112 Україна".

"Міські пляжі відкрили для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів та 20 зон відпочинку без купання. Які саме - можна ознайомитися на сайті комунального підприємства "Плесо". Держпродспоживслужба провела лабораторні дослідження води. Перевірили і якість питної води в фонтанчиках на пляжах", - сказав Кличко.

За останніх кілька років місто оновило 6 міських пляжів. На кожному сертифікованому пляжі працюють рятувальні пости. Київські пляжі стають і більш доступними для людей з інвалідністю. Вже на восьми з них розміщені спеціальні крісла-амфібії. А персонал знає, як допомагати громадянам з інвалідністю.

"Пам’ятаєте, минулого року говорили, що місто завозить пісок з Багам? І багато людей повірили. Це добре, що пісок з Дніпра так виглядає! На пляжах столиці його просіюють за допомогою спеціальних машин, які закупило місто", - зазначив Кличко.

Мер наголосив, що відкриття пляжів – це черговий тест на свідомість для киян.

"Коронавірус нікуди не подівся. І на пляжах теж треба дотримуватись елементарних правил безпеки - соціальна дистанція, санітайзери", - сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що цього року зросла кількість київських пляжів, що отримали міжнародну відзнаку "Блакитний прапор". Це значить, що вони відповідають більш як 30-ти критеріям якості і безпеки. Учора такий "Блакитний прапор" підняли на пляжі "Троєщина".

Кличко також показав відео про те, як виглядає оновлений пляж "Троєщина". Крім пляжу "Троєщина" відзнаку "Блакитний прапор" отримали ще 7 міських пляжів.

Нагадаємо, що раніше пляжі у Києві відкрили тільки як прибережні зони відпочинку, і купатися на них було заборонено.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader