Мобільні оператори обмінялися частотами для впровадження 4G-зв'язку в Україні
Мобільні оператори обмінялися частотами для впровадження 4G-зв'язку в Україні

Мобільні оператори обмінялися частотами для впровадження 4G-зв'язку в Україні

Перший обмін радіочастотами був проведений в Закарпатській області.
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Найбільші мобільні оператори України "Київстар", компанія "ВФ Україна", що працює під брендом Vodafone, і lifecell сьогодні вночі, 19 червня, почали рефармінг радіочастотами (процедура заміни використовуваної радіотехнології на виділених оператору зв'язку радіочастотах), необхідний для старту впровадження високошвидкісного 4G-зв'язку в Україні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

В результаті рефармінгу кожен з мобільних операторів зможе використовувати суцільні смуги радіочастот, що достатньо для можливості впровадження та використання сучасного стандарту четвертого покоління мобільного зв'язку, зазначили в прес-службі.

Згідно з повідомленням, перший обмін радіочастотами був проведений в Закарпатській області.

У Мінцифри також повідомили, що влітку цього року оператори планують здійснити обмін радіочастотами ще у 8 областях Західної України, а до кінця року завершити цей процес по всій країні.

Як повідомляв УНІАН, у березні мобільні оператори України "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell отримали ліцензії на ресурс на радіочастотах 900 МГц, необхідний для запуску високошвидкісного інтернет-зв'язку 4G на всій території України.

На сьогодні оператори надають послуги 4G-зв'язку на частотах 1800 МГц і 2600 МГц.

За прогнозом Мінцифри, на початку 2021 року доступ до 4G-зв'язку будуть мати 88% населення країни, а в липні 2022 року – 95%.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader