У Дніпрі чиновників підозрюють у "відкатах" на 130 млн гривень за піар мерії
У Дніпрі чиновників підозрюють у "відкатах" на 130 млн гривень за піар мерії

У Дніпрі чиновників підозрюють у "відкатах" на 130 млн гривень за піар мерії

У Дніпровській міській раді 19 червня проводилися обшуки. Співробітники прокуратури і СБУ підозрюютьпосадовців мерії у мільйонних відкатах на тендерах.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області. 

Обшуки проводилися у офісах комунальних підприємств у міськраді за фактом зловживання службовим становищем посадовцями комунального підприємства міськради під час проведення державних закупівель, що спричинило державі тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 ККУ).

За даними слідства, КП міськради проводило тендерні закупівлі щодо надання рекламних та маркетингових послуг (висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів через засоби масової інформації) на суму понад 130 млн грн.

Переможцями тендерів стали посередники - вісім фізичних осіб-підприємців (що мають ознаки фіктивності). З ними уклали договори на надання вказаних послуг. При цьому КП має штат працівників, які фактично і виконують ці роботи.

Під час обшуку офісу одного з місцевих ЗМІ вилучили документацію щодо вищезазначених договорів, укладених з усіма переможцями тендерів, ключі електронного цифрового підпису фізичних осіб-підприємців та їхні печатки.

За інформацією місцевих ЗМІ, обшуки проводилися у  КП "Організаційно-аналітична служба" Дніпровської міської ради та в редакції сайту Dnepr.info.

Крім цього, обшуки в офісах фігурантів справи, за місцем їхнього мешкання та в їхніх автівках. Вилучено грошові кошти, носії інформації та документацію, яка має значення для слідства.

Обшуки у Дніпрі

Обшуки у міськраді у Дніпрі проводили одночасно з презентацією нової партії міських голів "Пропозиція" у Києві. Раніше повідомлялося, що Дніпровська міська влада нібито проводить рекламну кампанію так званої "партії мерів" за рахунок коштів бюджету.

Джерело матеріала
loader
loader