На Донбасі поранено трьох українських військовиків: Бойовики застосували артилерію і міномети
На Донбасі поранено трьох українських військовиків: Бойовики застосували артилерію і міномети

На Донбасі поранено трьох українських військовиків: Бойовики застосували артилерію і міномети

В районі бойових дій на Донбасі за минулу добу бойовики порушили перемир'я 28 разів, застосовуючи артилерію і міномети. В результаті обстрілу троє українських військовиків дістали поранення, повідомили в прес-центрі Операції об'єднаних сил.

"В районі відповідальності оперативно-тактичної угруповання "Північ" ворог активізувався неподалік Хутора Вольний, де застосував 152-і і 122 мм артилерійські системи, а також міномети калібру 120 мм і 82 мм. У вечірній час поблизу цього населеного пункту противник задіяв гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Під артилерійський вогонь 122-го калібру потрапили українські захисники у Новоолександрівки, Шумів, Троїцького, Золотого-4, Горіхового та Попасної. Крім цього, бойовики активно використовували проти наших воїнів міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Зокрема, під обстріл з цього озброєння потрапили захисники Новозванівки, Луганського, Новотошківського і Кримського. Зі стрілецької зброї бойовики провокували захисників Залізного", - йдеться в повідомленні.

"В районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" ворог відкрив вогонь з мінометів калібру 82 мм на підступах до Авдіївки і Широкіного. Кілька разів з цілого спектру піхотного озброєння ворог обстрілював наші опорні пункти неподалік Павлопіль. Також у цього населеного пункту загарбники застосували некеровані авіаційні ракети С-8", - додали в штабі.

Внаслідок обстрілу ворожих троє військовослужбовців збройних сил отримали поранення. Їх оперативно доставили до лікувальних закладів та надається необхідна медична допомога.

Від початку поточної доби зафіксовано 4 випадки порушення режиму припинення вогню. Бойовики в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Шумів двічі відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Українських захисників неподалік Залізного ворог обстріляв з 120-мм мінометів, а захисників Кримського - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.

За поточну добу один український захисник отримав поранення.

Теги за темою
ООС
Джерело матеріала
loader
loader