Вибух у Києві: мешканців відселять, будинок розберуть
Вибух у Києві: мешканців відселять, будинок розберуть

Вибух у Києві: мешканців відселять, будинок розберуть

Мешканців пошкодженого вибухом будинку в Києві забезпечать тимчасовим помешканням та харчуванням. Біля багатоповерхівки розгортають наметове містечко.

Відселять понад сотню людей

За приблизними оцінками, доведеться відселити близько сотні людей. Про це на місці події повідомив мер Києва Віталій Кличко, інформує 24 канал.

За словами голови Дарницької райдержадміністрації Ярослава Лагути, мешканці зруйновоного будинку зможуть переночувати в інтернаті на Харківському шосе.

Зараз працюють вибухотехніки, щоб переконатись, що все безпечно. Після вибухотехніків працюватимуть ДСНС. І лише після цього по одній людині у супроводі рятувальників впускатимуть всередину – по гроші, документи,
– зазначив Лагута.

Зруйнований стояк, ймовірно, розберуть

Біля пошкодженої будівлі розгортають наметове містечко. Там кожен мешканець пошкодженого будинку зможе зареєструватись та подати інформацію про свою квартиру. Щодо долі самої будівлі, то її реконструкція – під великим сумнівом.

За нашими оцінками, цей пошкоджений стояк доведеться розібрати. Він відновленню не підлягає,
– повідомив Кличко.

Проте у КМДА наголошують, спочатку своє остаточне слово мають сказати експерти. Наразі під будинком встановлюють намети, аби відселені мешканці змогли поїсти та відпочити.

Що відомо про вибух газу в Києві

  • В одній з багатоповерхівок Києва 21 червня стався потужний вибух, ймовірно, через витік газу. Внаслідок цього пошкоджені одразу кілька поверхів.
  • Пошкоджено будинок у Дарницькому районі, на вулиці Соломії Крушельницької.
  • Рятувальники залучили 75 людей та 15 одиниць техніки.
  • За попередніми даними Нацполіції загинули двоє людей, ще кілька перебувають під завалами. 
  • Зараз поліція оточила територію і нікого туди не пускає. Співробітники ДСНС перевіряють кожен під'їзд на предмет витоку газу.
  • На місце трагедії приїхали мер Києва Віталій Кличко та глава МВС Арсен Аваков. Прокуратура Києва вже відкрила кримінальну справу за частиною 2 статті 270 (порушення встановлених вимог пожежної безпеки).
Теги за темою
Новини України Київ Вибух Віталій Кличко КМДА Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader