Негода залишила без світла 112 населених пунктів та повалила понад три десятки дерев
Негода залишила без світла 112 населених пунктів та повалила понад три десятки дерев

Негода залишила без світла 112 населених пунктів та повалила понад три десятки дерев

Негода, яка 21 червня вирувала в Україні, залишила без світла 112 населених пунктів у 5 областях, а на території 3 областей повалила понад три десятки дерев.

Про це повідомляє ДСНС.

"Станом на 7:00 22 червня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 112 населених пунктів у 5 областях, а саме: Житомирська – 47, Рівненська – 24, Волинська – 17, Хмельницька – 15 та Кіровоградська – 9. До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що 21 червня на території 3 областей (Івано-Франківська, Кіровоградська та Чернівецька) внаслідок негоди (інтенсивний дощ, пориви вітру) сталося падіння 37 дерев, підтоплення 3 підвальних приміщень, 2 дворогосподарств, пошкоджено дах житлового будинку. 

Нагадаємо, на Львівщині громовиця вбила 15-річного школяра. Хлопець із сестрою пасли корів, коли раптово почалася гроза. Блискавка буквально пробила отвір в тілі дитини. 

Відео Негода в Україні: буревії виривали дерева, ламали рекламні щити і затопили вулиці

У Кіровоградській області вітер був такої сили, що виривав дерева й валив рекламні щити. 15-хвилинна злива у Кропивницькому надвечір перетворила вулиці на річки, в яких безпорадно буксували автівки. І справжні річки з берегів повиходили на Буковині. Черемош підтопив міст у селі Розтоки. Окремі вулиці затопило й у Львові, затопило присадибні ділянки й підвали.  

Негода в Україні: буревії виривали дерева, ламали рекламні щити і затопили вулиці
Джерело матеріала
loader
loader