У Харкові викрили хакерів, які обкрадали банківські рахунки
У Харкові викрили хакерів, які обкрадали банківські рахунки

У Харкові викрили хакерів, які обкрадали банківські рахунки

В Харкові Служба безпеки України викрила хакерів, які обкрадали банківські рахунки. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"У Харкові контррозвідники і слідчі Служби безпеки України викрили угруповання, учасники якої викрадали гроші з банківських карток", - йдеться в повідомленні.

За попередньою версією слідства, в групу входило 15 зловмисників. Хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити електронних банківських рахунків громадян США, Європи, України і їх персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, в тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних банках і банках Росії.

Правоохоронці провели в Харкові 16 обшуків за місцем роботи хакерського центру та за місцями проживання фігурантів. Виявлено понад 40 одиниць комп'ютерної техніки з фотографіями і реквізитами іноземних банківських карт і іншими доказами використання шкідливих програм. Також вилучено банківські картки, готівкові гроші і цінності на суму понад 12 млн грн, документи на рухоме і нерухоме майно в Україні і за кордоном.

Вирішується питання щодо повідомлення членам групи про підозру у вчиненні злочину, а також тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до махінацій.

Нагадаємо, в березні у Харкові СБУ блокувала діяльність угруповання, яке викрадало гроші з банківських карток. Тоді слідчими української спецслужби було встановлено, що координував дії злочинної групи громадянин Російської Федерації через популярний мобільний месенджер.

Теги за темою
СБУ Банк
Джерело матеріала
loader
loader