При вибуху будинку на Позняках постраждали 11 сімей залізничників
При вибуху будинку на Позняках постраждали 11 сімей залізничників

При вибуху будинку на Позняках постраждали 11 сімей залізничників

"Укрзалізниця" готова компенсувати витрати на оренду житла і надасть фінансову допомогу родинам залізничників, які постраждали в результаті вибуху в будинку в Дарницькому районі Києва. Про це заявив в. о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик, передає прес-служба залізничної держкомпанії.

За даними Держнс в результаті трагедії на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, загинули двоє співробітників "Укрзалізниці" і двоє членів сімей залізничників.

Всього в зруйнованому під'їзді багатоповерхівки в 11 квартирах проживали 40 залізничників і членів їх сімей. Більшість з них є працівниками локомотивних депо станцій "Київ-Пасажирський" і "Дарниця".

"Зараз 11 особам компанія надала для тимчасового проживання кімнати відпочинку в сервісному центрі станції "Київ-Пасажирський". Для них організовані всі побутові умови. Надалі сім'ям залізничників, які постраждали в результаті вибуху, що "Укрзалізниця" надасть тимчасове житло і компенсує витрати на його оренду, а також виплатить фінансову допомогу", - зазначив Іван Юрик.

Крім того, правління АТ "Укрзалізниця" розгляне питання надання одноразової цільової фінансової допомоги 11 сім'ям, постраждалим в результаті вибуху. Розмір допомоги становитиме від 100 до 500 тис. грн. на одну сім'ю. Також регіональний філіал "Південно-Західна залізниця" візьме на себе витрати на організацію поховань загиблих працівників. Крім того, будуть забезпечені всі виплати, передбачені колективним договором.

Нагадаємо, що вранці 21 червня в Києві на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух, за попередньою інформацією, газоповітряної суміші без подальшого горіння. Пошкоджено 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровано 125 громадян. Зруйновано 16 квартир з 9-го по 4-й поверх.

Вже через 10 хвилин після отримання сигналу підрозділу Держнс приступили до пошуку і порятунку людей: з під'їзду евакуювали 23 осіб, з-під завалу деблокували трьох громадян. Медики надали допомогу п'яти постраждали, з яких двох госпіталізовано в лікувальні установи та ввечері виписали.

На даний момент рятувальники знайшли п'ять загиблих і заявили, що жертв немає. Розбирати конструкції в зруйнованому під'їзді далі будуть силами КМДА.

Теги за темою
Київ Вибух Укрзалізниця
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader