Секрети успіху Mango: як два брати з Туреччини створили популярний у всьому світі бренд одягу
Секрети успіху Mango: як два брати з Туреччини створили популярний у всьому світі бренд одягу

Секрети успіху Mango: як два брати з Туреччини створили популярний у всьому світі бренд одягу

Іспанський бренд Mango – це популярна марка одягу для жінок, чоловіків та дітей. На сьогодні компанія користується шаленою популярністю у всьому світі і має безліч магазинів у понад 100 країнах. Цікаво, що власниками бізнесу є два брати з Туреччини. То як же починалася історія цього відомого бренду одягу?

Перший магазин бренду Mango з’явився в іспанській Барселоні на вулиці Пасео де Граса у 1984 році, пише видання Nothingtowear.

Заснували компанію двоє братів турецького походження – Ісаак і Нахман Андік, які у 14 років покинули рідну країну та переїхали в Іспанію.

Спочатку хлопці займалися на ринку продажем жіночих футболок, які привезли з Туреччини, і, побачивши велику зацікавленість з боку жінок, вирішили розвиватися. Так, Нахман і Ісаак розширили асортимент та відкрили свій перший магазин в престижному районі Барселони.

Так виглядають брати Ісаак та Нахман Андік
Так виглядають зараз брати Ісаак та Нахман Андік / Фото Zeep

Так, бренд створював одяг лише для жінок. І аж у 2008 році компанія почала просувати чоловічий одяг – з`явився новий бренд H.E. by Mango, у назві якого перші дві букви не тільки переводяться з англійського як "він", але й розшифровуються як Homini Emerito (з латині – "люди, нагороджені за заслуги"). А згодом бренд почав виготовляти і дитячі речі.

Чому бренд має назву Mango? Виявляється, що ця назва обрана не випадково. Хлопці, подорожуючи у Філіппінах, вподобали фрукт манго, який відрізнявся новизною і свіжістю. Це і підштовхнуло їх назвати так компанію. До того ж, така цікава назва є простою у написанні на різних мовах світу.

Успіх бренду Mango та вихід на міжнародний ринок

Брати хотіли зробити моду загальнодоступною. Тому для здешевлення виготовлення одягу виробництво перенесли в Китай, хоча штаб-квартира досі залишається в Барселоні.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений MANGO (@mango)


Вже за рік після відкриття першого рітейлу брати змогли відкрити ще 5 магазинів в рідному місті. Але на цьому Нахман і Ісаак не зупинилися. Вони прагнули підкорити своїм брендом Mango всю Іспанії і стали пропонувати франшизу. Так, протягом 10 років існування компанії братам вдалося вийти на міжнародний ринок.

Перша спроба вийти на світовий ринок відбулася в 1992 році – брати хотіли відкрити магазин у сусідній Португалії, а потім і у Франції. В Іспанії на той час вже було близько 100 магазинів. До 1997 року обсяги продажів за кордоном перевищили продажі на батьківщині.

У чому полягає головний успіх стратегії бренду Mango? Особливістю бренду є різноманітний стиль одягу. Дизайнерами створюється одяг різних напрямків, тому кожна жінка може підібрати речі в різних стильових напрямках: повсякденний casual, вечірнє вбрання, одяг для офісу, спортивного спрямування тощо.

За що люблять одяг від Mango? Покупці зізнаються, що саме за численні розпродажі, які в сезон досягають 70%. Окрім того, основною політикою Mango, як і раніше, залишається доступність трендових речей за прийнятні гроші.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений MANGO (@mango)


Співпраця бренду Mango зі світовими зірками

За всю історію існування бренду Mango, їх одяг представляли популярні акторки, моделі, спортсмени та ікони стилю. Компанія Mango завжди підтримувала всі сучасні нововведення і перша стала використовувати інтернет для просування марки одягу. Так, в 1995 з'явився офіційний сайт компанії, а у 2000 році заробив перший інтернет-магазин.

З торговою маркою Mango колись співпрацювали Міла Йовович, Пенелопа Крус, Кейт Мосс, Міранда Керр, Скарлетт Йоханссон, Кара Делевінь, Кендалл Дженнер і інші моделі.

Міла Йованович
Міла Йованович рекламувала бренд Mango / Фото Zeep

Зараз Mango отримав визнання мільйонів прихильниць по всьому світу, які люблять бренд за чудову якість, стильний дизайн та демократичні ціни.

Теги за темою
Бізнес Іспанія Мода Стиль і мода Сімʼя Марія Бондар
Джерело матеріала
loader
loader