Депутати Харківської міської ради порушили карантин прямо під час сесії
Депутати Харківської міської ради порушили карантин прямо під час сесії

Депутати Харківської міської ради порушили карантин прямо під час сесії

Поліцейські Харкова встановлюють обставини порушення карантинних вимог на сесії Харківської міської ради. Про це йдеться на сайті Нацполіції.

"24 червня до Шевченківського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що декілька депутатів без масок знаходяться у сесійній залі. З відповідною заявою звернувся 52-річний депутат, який був присутній на сесії", - заявили у поліції. Правоохоронці прибули на місце події, прийняли заяву про порушення та опитали свідків.

Повідомляється, що інформація про подію вже зафіксована в Єдиному обліку Шевченківського відділу поліції.

Нагадаємо, 3 червня президент Зеленський відвідав місцеву кав’ярню у Хмельницькому, сидячи за одним столом із ще п'ятьма людьми. Цим він порушив карантинні правила, що обмежують кількість людей за одним столом (до 4). 10 червня поліція повідомила, що склала адмінпротоколи на власника кафе, а також на відвідувачів, включаючи самого президента. Усіх відвідувачів кафе було оштрафовано на 17 тис. гривень, окрім Зеленського – на нього поширюється імунітет на час виконання повноважень глави держави.

Нещодавно очільник МОЗ Степанов нагадав, що якщо заходити у відповідні приміщення (приміром, ТЦ чи супермаркети) без маски, штраф для порушника складатиме 17 тисяч гривень. Штрафи за невиконання протиепідемічних правил можуть сягати від 170 тис. до 340 тис. грн для власників бізнесу.

Теги за темою
Коронавірус в Україні Карантин епідемія коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader