iOS 14 зламали до виходу: хакери показали перший джейлбрейк
iOS 14 зламали до виходу: хакери показали перший джейлбрейк

iOS 14 зламали до виходу: хакери показали перший джейлбрейк

Всупереч політиці Apple, яка забороняє встановлення на фірмові пристрої додатків зі сторонніх джерел, хакери продовжують активно працювати над створенням утиліт для злому айфонів. Цього разу вдалося оперативно зламати свіжу iOS 14, реліз якої відбувся напередодні.

Як повідомляє 24 канал, черговий реліз джейлбрейка checkra1n отримав сумісність з новою бета-версією операційної системи iOS 14 — в мережі вже з'явилися перші свідчення його працездатності.

Розробник під ніком DanyL опублікував у своєму твітері скріншот, який підтверджує працездатність утиліти checkra1n. У ролі "піддослідного" був обраний iPhone X.

Як вдалося зламати нову iOS 14

Спеціальна утиліта використовує низькорівневий експлойт checkm8, на який не поширюються будь-які заборони з боку операційної системи, оскільки він обходить її захист на апаратному рівні. Скріншот, що підтверджує можливість встановлення різних твіків з магазину Cydia на бета-версію iOS 14, опублікував і розробник Сем Бінгнер, який бере участь у розвитку checkra1n. Очікується, що у вільному доступі утиліта з'явиться вже найближчим часом.


iOS 14 вдалося зламати менше ніж через тиждень після анонсу

Які ґаджети підтримують джейлбрейк

Єдиним обмеженням на установку нового джейлбрейка залишається модель смартфона — ґаджети Apple, що вийшли після iPhone X, поки не піддаються злому через checkm8. З чуток, рішенням цієї проблеми зараз зайняті автори утиліти Unc0ver.

Теги за темою
Apple Смартфони Техно Михайло Года
Джерело матеріала
loader
loader