Користувачі не зможуть встановити Windows на нові комп'ютери від Apple
Користувачі не зможуть встановити Windows на нові комп'ютери від Apple

Користувачі не зможуть встановити Windows на нові комп'ютери від Apple

Одним з важливих анонсів Apple, зроблених на недавній конференції WWDC, став перехід лінійки Mac з процесорів Intel на власні чіпи Apple Silicon. Як виявилося, таке рішення може помітно змінити функціональність "яблучного" заліза — зокрема, під питанням опинилася можливість встановлення Windows на Mac в ролі другої ОС за допомогою популярної утиліти Boot Camp.

Як пише The Verge, за заявою Microsoft, поточна політика компанії не передбачає самостійного встановлення  ARM-версії операційки на призначені для користувача пристрої. Відповідна можливість є тільки у виробника самого обладнання. Таким чином, встановити Windows на нові "маки", як раніше, покупці новинок просто не зможуть.

Microsoft ліцензує Windows 10 для ARM тільки для OEM-виробників. Більше нам поки нічого сказати з цього приводу,
— зазначив представник софтмейкера в інтерв'ю журналістам.

Інші варіанти запуску 

Теоретично є й інші способи запуску редмондської операційки на комп'ютерах Mac з чіпами Apple Silicon — наприклад, через віртуальні машини VMWare або Parallels, але відсутність підтримки технології Rosetta 2 для адаптації додатків може викликати проблеми сумісності під час запуску програм розрахованих на роботу в середовищі Windows.

Apple і Microsoft давно співпрацюють в рамках розвитку програмного пакету Office, але частка Windows на Mac залишається під питанням — для успішної реалізації такого проєкту знадобиться як мінімум зміна ліцензійної політики софтверного гіганта.

Поза тим, під час презентації процесорів Apple Silicon у компанії наголосили, що низка компанії, серед яких і Microsoft, адаптували свої продукти для роботи на новому залізі. Зокрема, це стосується пакету Office. 

Теги за темою
Apple Техно Ґаджети Михайло Года
Джерело матеріала
loader
loader