На заході України прогнозують підвищення рівня води в річках
На заході України прогнозують підвищення рівня води в річках

На заході України прогнозують підвищення рівня води в річках

На заході України 25-28 червня прогнозують підвищення рівня води в річках, повідомляє прес-служба ДержНС.

"За даними Укргідрометцентру, 25-28 червня очікуються підйоми рівнів води", - йдеться в повідомленні.

Так, 25-28 червня на річках басейну Прип'яті очікуються підйоми рівнів води на 0,1-0,7 м. Місцями подальше затоплення заплав, пасовищ і сіножатей біля смт Любешів.

25 червня на окремих ділянках Дністра, Тиси та на Пруті в Чернівцях пройде затоплення заплав, досягнення відміток початкового затоплення сільгоспугідь, окремих господарських об'єктів поблизу річки, автодоріг місцевого значення.

У разі відновлення зливових дощів залишається ймовірність формування значного місцевого і схильного стоку, в гірських районах утворення селевих потоків.

Рятувальники повідомляють, що за рішенням засідання робочої групи Міжвідомчої комісії з погодженням режиму роботи Дністровського водосховища по пропуску дощового паводку, яке відбулося 24 червня, протягом 24-25 червня вирішено підвищити базисний середньодобовий скид з Дністровської ГЕС. При цьому рівень води Дністра в створі поста Могилів-Подільський може піднятися до небезпечних відміток початкового затоплення водами р. Дністер прирічкових ділянок і окремих об'єктів в районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль (Вінницька обл.) та окремих населених пунктів у Вінницькій області, прилеглих до русла річки.

Нагадаємо, станом на ранок 25 червня на території 16 адміністративних районів Івано-Франківської області, із-за сильних дощів і паводків,сталося підтоплення 250 населених пунктів, з них 234 досі залишаються підтопленими.

Джерело матеріала
loader
loader