Україна на засіданні ТКГ продовжила наполягати на звільненні за принципом "всіх на всіх", - ОП
Україна на засіданні ТКГ продовжила наполягати на звільненні за принципом "всіх на всіх", - ОП

Україна на засіданні ТКГ продовжила наполягати на звільненні за принципом "всіх на всіх", - ОП

Українська делегація у межах гуманітарної групи на засіданні Тристоронньої контактної групи продовжила наполягати на звільненні за принципом "всіх на всіх". Про це повідомили на сайті Офісу президента за підсумками засідання, яке відбувалося у відеоформаті.

"У межах гуманітарної групи обговорювалися питання узгодження списків для взаємного звільнення утримуваних осіб. Українська сторона продовжує наполягати на звільненні за принципом "всіх на всіх", - йдеться у повідомленні.

Також українська делегація акцентувала увагу на необхідності забезпечення повного й безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї тимчасово непідконтрольної території. В період з 1 до 23 червня 2020 року зафіксовано 39 випадків недопуску спостерігачів СММ ОБСЄ через блокпости уздовж офіційних дорожніх коридорів перетину лінії розмежування на непідконтрольну уряду України територію.

Українська сторона порушила питання безпечного зберігання радіоактивних матеріалів, які знаходяться в ОРДЛО України, та можливості формування групи експертів під егідою МАГАТЕ для моніторингу ситуації.

У межах робочої групи з політичних питань українська делегація надала сторонам консультацій календарний план підготовки та проведення місцевих виборів у встановлений законодавством термін.

Укотре було наголошено на можливості проведення виборів в ОРДЛО України виключно після всеосяжної деескалації, виведення іноземних військових підрозділів та техніки, роззброєння незаконних збройних формувань і відновлення контролю з боку уряду України над державним кордоном у зоні конфлікту.

Наступний раунд консультацій у межах ТКГ запланований на 8 липня.

Як повідомлялося, Україна робить усе можливе дял проведення наступного "нормандського саміту" у Берліні.

Нагадаємо, 16 квітня на підконтрольну територію уряду України повернуто 20 громадян України, яких незаконно тримали на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Теги за темою
ТКГ обмін полоненими
Джерело матеріала
loader
loader