НАБУ відкрило провадження щодо керівника "Укрпошти"
НАБУ відкрило провадження щодо керівника "Укрпошти"

НАБУ відкрило провадження щодо керівника "Укрпошти"

Національне антикорупційне бюро України відкрило провадження щодо гендиректора "Укрпошти" Ігоря Смілянського.

Про це з посиланням на НАБУ пише "РБК-Україна".

"НАБУ на виконання постанови суду (Вищого антикорупційного суду - прим.ред.) внесло відомості до ЄРДР (Єдиного реєстру досудових розслідувань, - прим.ред.)", - повідомили в пресслужбі.

Зазначимо, раніше до НАБУ було подано заяву з проханням розпочати розслідування щодо можливого зловживання і одержання неправомірної вигоди керівництвом "Укрпошти". Зокрема, на думку заявника, було необґрунтовано підвищено поштові тарифи, а вигодонабувачами є генеральний директор та його заступники.

Національне антикорупційне бюро відмовилося внести відомості до реєстру, проте згодом Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ розпочати кримінальне провадження.

Нагадаємо, раніше навколо Смілянського розгорівся ще один скандал. Після оприлюднення фінансового плану АТ "Укрпошта" стало відомо, що зарплата керівника 2020 року становитиме 1 млн 866 тис. 808 грн на місяць.

Сам керівник "Укрпошти" інформацію про свої два мільйони гривень на місяць заперечив. "За грудень я отримав 1 млн 24 тисячі грн, але там є відпускні", - заявив Смілянський.

Відео Очільник "Укрпошти" пояснив, чому його зарплата у 200 разів більша за дохід листоноші

Вони зустрілись - звичайні листоноші і очільник "Укрпошти". Усе - після нашумілої інформації про мільйонні прибутки Ігоря Смілянського, які в кілька сотень разів вищі від середньої зарплати поштаря. Чи вважає Смілянський свою платню адекватною, і чи підвищить її своїм підлеглим - у сюжеті. "Укрпошта" за минулий рік отримала 600 млн грн прибутку

Очільник "Укрпошти" пояснив, чому його зарплата у 200 разів більша за дохід листоноші
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader