У Чернівецькій ОДА розповіли, на яку суму повінь завдала збитків для області
У Чернівецькій ОДА розповіли, на яку суму повінь завдала збитків для області

У Чернівецькій ОДА розповіли, на яку суму повінь завдала збитків для області

У Чернівецькій області негода завдала збитків на 1 мільярд 50 мільйонів гривень. Сюди врахували пошкоджені і зруйновані мости, дамби, дороги місцевого і державного значення, також попередні дані щодо збитків для місцевого населення.

Про це розповів заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко, який очолює штаб із ліквідації наслідків негоди, повідомляє Укрінформ.

"Підрахунки збитків ще тривають, бо не скрізь зійшла вода і ще не встановлені повністю збитки населенню. Але за попередніми даними, які вже обраховані, збитки від паводка складають 1 мільярд 50 мільйонів гривень", - сказав Бойко.

Сюди врахували пошкоджені і зруйновані мости, дамби, дороги місцевого і державного значення, також попередні дані збитків для місцевого населення.

Найбільш постраждали від негоди населені пункти та інфраструктура у Путильському, Вижницькому та Кіцманському районах.

"Практика показує, що навіть тоді, коли рівень річок спадає, вода відходить та ще більше руйнує інфраструктуру. Тому сума збитків може зростати", - додав чиновник.

Наразі представники органів місцевої влади здійснюють подворовий обхід та формують списки людей, яким буде виплачуватись компенсація за завдані стихією збитки. Чиновники обласної адміністрації обіцяють у максимально стислі строки почати виплачувати людям гроші.

Відео Велика вода: на Прикарпатті та Буковині - нові загрози підтоплення

На Прикарпатті у Верховинському районі 12 сіл досі залишаються заблокованими. Знімальна група ТСН намагалася до них дістатися, але дороги  перекриті через зсуви ґрунту. А на Буковині нова загроза підтоплення. Там екстрено укріплюють греблю, яка стримує ріку Черемош. Гребля під загрозою руйнування, і, якщо вона таки обвалиться, у низині затопить одразу кілька сіл.  

Велика вода: на Прикарпатті та Буковині - нові загрози підтоплення

Нагадаємо, 26 червня 8-метровий потік води на Буковинівідніс аварійний міст.

Джерело матеріала
loader
loader