Восени можливий широкомасштабний наступ Росії на Україну – розвідка
Восени можливий широкомасштабний наступ Росії на Україну – розвідка

Восени можливий широкомасштабний наступ Росії на Україну – розвідка

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів про загрози, пов'язані з проведенням Збройними силами РФ стратегічних навчань "Кавказ – 2020".

Про це повідомили в ГУР.

Скібіцький розповів, що навчання будуть проходити на багатьох полігонах, у тому числі в окупованому Криму й у Південному військовому окрузі ЗС РФ, із зосередженням великої кількості озброєння та військової техніки.

Також представник ГУР зазначив, що починаючи вже з липня, проводитимуться окремі спеціальні навчання російських військ, під час яких вони відпрацьовуватимуть різні тактичні епізоди: наступальні, подолання водних перешкод, мобілізаційні заходи, а також взаємодію між військовим керівництвом та місцевою владою.

Активна фаза стратегічних навчань відбудеться наприкінці вересня.

"Загроза проведення навчань "Кавказ – 2020" для національної безпеки України пов'язана з тим, що російські війська вийдуть на полігони, проводитимуть бойове злагодження.

А як показує досвід, саме в цей період створювані угруповання військ є найбільш небезпечними – вони можуть швидко перейти від навчання до безпосереднього застосування", – йдеться у повідомленні.

Також однією із загроз російських навчань воєнна розвідка України визначає те, що навчання будуть використані російським керівництвом для демонстрації воєнної могутності Україні та державам Європи і їх слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

У цей час посилиться інформаційна кампанія Росії, у тому числі з використанням українського інформаційного простору.

Однак, за словами Вадима Скібіцького, воєнна розвідка й розвідувальне співтовариство України усі ці питання відстежує в режимі реального часу – аби своєчасно виявити розвідувальні ознаки можливої підготовки до широкомасштабних військових дій РФ проти нашої держави.

Як повідомляє "Укрінформ", Вадим Скібіцький повідомив, що у планах РФ залишається застосування Збройних сил РФ для створення сухопутного коридору до окупованого Криму.

"Передусім, слід зауважити, що це – не ідея, а – план.

Очевидно, що стратегічний план застосування ЗС РФ для створення цього сухопутного коридору та позбавлення України взагалі виходу до Чорного моря та світового океану – в плануючих документах Росії залишається", – заявив представник ГУР.

Він повідомив, що воєнна розвідка "має певну інформацію стосовно і навчань, які проводяться за таким же сценарієм, та інших дій".

Джерело матеріала
loader
loader