Перевищення концентрації нафтопродуктів: одеський пляж "Дельфін" таки закрили
Перевищення концентрації нафтопродуктів: одеський пляж "Дельфін" таки закрили

Перевищення концентрації нафтопродуктів: одеський пляж "Дельфін" таки закрили

В Одесі обмежили доступ відпочивальникам до міського пляжу "Дельфін", біля якого на мілині знаходиться затонулий танкер Delfi. Це сталося через перевищення нормативів допустимих концентрацій нафтопродуктів.

Про це повідомляє офіційний сайт міста. 

"У зв'язку з витоком нафтопродуктів з танкера, а також з огляду на інформацію Державної екологічної інспекції в Одеській області про перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів і забруднення води в районі траверсів 10 і 10а пляжу "Дельфін", комісія (ТЕБ і НС - ред.) ухвалила рішення про обмеження доступу відпочивальників на пляж в цьому районі узбережжя", - йдеться у повідомленні. 

Відео На одеських пляжах люди купаються у воді з нафтопродуктами з напівзатонулого танкера

Напівзатонулий танкер "Делфі", який уже двічі мали прибрати з одеського моря, забруднює воду залишками нафтопродуктів. Усі роботи відтермінував карантин. У розпал курортного сезону сумнозвісний «Делфі» лишається в морі й забруднює його паливом. У соцмережах постять фото з масною плямою. Але чиновники твердять – показники забруднення не перевищені.

На одеських пляжах люди купаються у воді з нафтопродуктами з напівзатонулого танкера

Нагадаємо:

  • 22 листопада 2019 року штормові хвилі зірвали з якоря танкер Delfi, який знаходився в акваторії порту "Південний". Поруч з узбережжям Одеси танкер ліг на мілину.
  • Власник мав прибрати танкер ще до 31 березня, але через карантин операцію відклали. Новий термін очистити море судновласнику дали до 25 червня. Однак танкер до цієї дати так і не прибрали.
  • 25 червня мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що танкер Delfi можна підняти і відбуксирувати у порт не раніше, ніж за 68 днів. 
  • З танкера регулярно витікає паливо. Черговий викидстався 23 червня через розрив захисної огорожі.
Джерело матеріала
loader
loader