До ЗНО з математики не допустили 30 учнів з ознаками ГРВІ
До ЗНО з математики не допустили 30 учнів з ознаками ГРВІ

До ЗНО з математики не допустили 30 учнів з ознаками ГРВІ

До здачі сесії зовнішнього незалежного тестування з математики 25 червня не допустили 30 учнів, що мають підвищену температуру і ознаки ГРВІ. Про це повідомила заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій в ефірі "Громадське радіо".

"83 дитини взагалі не були допущені до ЗНО, але лише 30 з них з-за підвищеної температури і ознак ГРВІ. Інші (ред – 53 дитини) просто запізнилися або забули документи", — сказала Мандзій.

Вона додала, що до пунктів тестування на Прикарпатті через негоду не вдалося довезти дитину до Рогатина і шість дітей у Верховинському районі. Діти в Чернівецькій області, Закарпатській, Львівській та інших областях, що постраждали від повені, дісталися до пунктів тестування.

Нагадаємо, в Україні 25 червня стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, яка почалася тестуванням по математиці. ЗНО триватиме до 17 липня.
Учасників ЗНО, які проживають у постраждалих від негоди в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській і Чернівецькій областях, закликали здати тестування пізніше — під час додаткової сесії.

Також нагадаємо, що раніше президент підписав закон про звільнення випускників від обов'язкової державної підсумкової атестації. Таким чином, випускники шкіл, які в цьому році не планували вступати до Вузів України, можуть отримати свідоцтво про отримання повної загальної середньої освіти без здачі ЗНО. У теж час, учні, які завершують навчання в закладах середньої освіти, мають право за власним бажанням пройти ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), необхідного для вступу у вузи.

Крім того, учні з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму зможуть вступати за спрощеною системою без здачі зовнішнього незалежного оцінювання у всі вузи країни.

Теги за темою
Коронавірус в Україні епідемія коронавірусу
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader