США виділять 100 тисяч доларів на ліквідацію наслідків повені на Західній Україні
США виділять 100 тисяч доларів на ліквідацію наслідків повені на Західній Україні

США виділять 100 тисяч доларів на ліквідацію наслідків повені на Західній Україні

США нададуть Україні 100 тисяч доларів для боротьби з гуманітарною катастрофою, спричиненою масштабною повінню у західних областях.

Про це повідомило Посольство США в Україні.

"Сполучені Штати Америки підтримують Україну в цей важкий час сильних повеней на Західній Україні. За допомоги USAID американський народ надасть нове фінансування у розмірі 100 тисяч доларів США для підтримки України у боротьбі з цією гуманітарною катастрофою. Ми тісно співпрацюватимемо з урядом України у забезпеченні швидкого та ефективного використання цих коштів, щоб допомогти жителям Західної України подолати наслідки цієї гуманітарної катастрофи", - ідеться в повідомленні.

Сполучені Штати Америки підтримують Україну в цей важкий час сильних повеней на Західній Україні. За допомоги USAID...

Опубліковано U.S. Embassy Kyiv Ukraine Субота, 27 червня 2020 р.

Нагадаємо, внаслідок повені на Західній Україні було підтоплено 14428 будинків. Станом на 07:00 суботи, 27 червня, залишався підтопленим 3871 будинок.

Тим часом Укргідрометцентр попередив про підтоплення нових населених пунктів через підвищення рівнів води в річках Дністер та Прип'ять.

Відео Велика вода: на Прикарпатті та Буковині - нові загрози підтоплення

На Прикарпатті у Верховинському районі 12 сіл досі залишаються заблокованими. Знімальна група ТСН намагалася до них дістатися, але дороги  перекриті через зсуви ґрунту. А на Буковині нова загроза підтоплення. Там екстрено укріплюють греблю, яка стримує ріку Черемош. Гребля під загрозою руйнування, і, якщо вона таки обвалиться, у низині затопить одразу кілька сіл.  

Велика вода: на Прикарпатті та Буковині - нові загрози підтоплення

 

Джерело матеріала
loader
loader