Доба на Донбасі: внаслідок розриву боєприпасу загинув український військовий, ще одного поранено
Доба на Донбасі: внаслідок розриву боєприпасу загинув український військовий, ще одного поранено

Доба на Донбасі: внаслідок розриву боєприпасу загинув український військовий, ще одного поранено

У суботу, 27 червня, збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Під час цього застосували заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 120 мм та 82 мм міномети, гранатомети різних систем, протитанкові ракетні комплекси та великокаліберні кулемети.

Про це йдеться у зведенні пресcлужби штабу ООС.

Так, опівночі, неподалік населеного пункту Водяне бойовики застосували проти українських захисників автоматичні станкові гранатомети. На світанку вони активізувалися і поблизу Авдіївки. Тут задіяли артилерійські системи 122-го калібру, 120-ти мм міномети, великокаліберні кулемети та ручні протитанкові гранатомети.

По Гранітному російські найманці застосували ПТРК та міномети 82-го калібру. А поблизу Мар’їнки вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

В обідній час російські окупаційні війська здійснили обстріл і на підступах до міста Світлодарськ, використавши для цього станкові протитанкові гранатомети.

"Військовослужбовці Об’єднаних сил вжили необхідних заходів для припинення вогневих провокацій противника. У відповідь на злочинні дії російських найманців наші воїни відкривали прицільний вогонь по опорних пунктах окупантів. Завдяки рішучості та влучності українських оборонців загарбники припинили свою активність. Втрати окупантів уточнюються", - йдеться в повідомленні.

Поблизу Старогнатівки Донецької області, внаслідок розриву невідомого боєприпасу, постраждало два українських бійця. Від отриманих множинних осколкових поранень один з військовослужбовців загинув, другого доставлено до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою, запевнили в штабі.

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 27 червня 2020 року #ООС...

Опубликовано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Суббота, 27 июня 2020 г.

Як повідомлялося раніше, неподалік Мар’їнки Донецької області, під час виконання завдання з розмінування ділянки місцевості, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої отримав вогнепальне осколкове проникаюче поранення сапер зі складу Об'єднаних сил.

Відео Ситуація в зоні ООС: російські найманці посилили обстріли, є поранені

Загострення на фронті: кількість ворожих атак на Сході країни стрімко збільшилась упродовж минулих вихідних. З української сторони - двоє поранених. Уздовж всієї лінії розмежування російські найманці обстрілюють українські позиції вже не тільки із заборонених мінометів, а й з протитанкових ракетних комплексів. На Приазов’ї одна керована ракета прилетіла у тилове село Бердянське, а інша - влучила просто у камеру спостереження ОБСЄ.

Ситуація в зоні ООС: російські найманці посилили обстріли, є поранені
Джерело матеріала
loader
loader