В одному з повітів Китай вводить суворий режим ізоляції через поширення коронавірусу
В одному з повітів Китай вводить суворий режим ізоляції через поширення коронавірусу

В одному з повітів Китай вводить суворий режим ізоляції через поширення коронавірусу

В повіті Аньсінь провінції Хебей, за 150 км від Пекіну, влада КНР ввела режим суворої ізоляції у зв'язку з новими випадками коронавірусу. У повіті проживає близько 500 тис осіб. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на західні ЗМІ.

Повіт взято під посилений контроль після виявлення у ньому 12 випадків коронавірусу, 11 з яких виявилися пов'язаними з Пекінським оптовим ринком "Сіньфаді", що став новим епіцентром поширення інфекції в регіоні.

Наразі виходити з дому може лише один член сім'ї та лише раз на добу, аби придбати продовольство і медикаменти. Громадяни також можуть залишати місця проживання для отримання медичної допомоги. Зазначається, що раніше в повіті Аньсінь вже вводилися обмеження на поїздки.

Держком здоров’я КНР раніше повідомив, що за минулу добу в Китаї виявлено 24 нових випадки зараження коронавірусом, з них 17 хворих в активній формі і сім безсимптомних носіїв. 14 активних випадків зафіксовано в Пекіні. Летальних випадків немає.

Загалом з середини червня в Пекіні виявлено понад 300 випадків коронавірусу. 18 червня головний епідеміолог з центру з профілактики та контролю захворювань Китаю Цзунью зазначав, що китайська влада вже зуміла взяти під контроль спалах коронавірусу в Пекіні.

"Коли я кажу, що він під контролем, це не означає, що кількість випадків завтра або післязавтра зрівняється з нулем", - уточнював він.

Нагадаємо, що в Україні за добу зафіксовано 917 нових випадків інфікування, кількість хворих на коронавірус наближається до 43 тис.

Теги за темою
Коронавірус Китай пандемія Коронавірус в Україні
Джерело матеріала
loader
loader