Знесена дорога та підтоплені будинки: на Закарпатті за дві години випала 20-денна норма дощів
Знесена дорога та підтоплені будинки: на Закарпатті за дві години випала 20-денна норма дощів

Знесена дорога та підтоплені будинки: на Закарпатті за дві години випала 20-денна норма дощів

У неділю, 28 червня, у Міжгірському районі Закарпатської області потужна злива спричинила різке підняття рівнів води та зсуви ґрунту.

Впродовж двох годин випала 20-денна норма дощів, повідомили в Закарпатській облдержадміністрації.  

"Із 15:30 до 17:30 зафіксовано активну грозову діяльність, з градом, поривами вітру та зливовими опадами, - йдеться у повідомленні. - За дві години випала 20-денна норма дощів. 119 мм за 2 години".

Зазначається, що у селі Торунь внаслідок зливи "потічок перетворився на повноводну ріку і зніс частину дороги та декілька містків". Тим часом в селі Лопушне попередньо підтоплено новобудову та два житлові будинки.

Як повідомлялося, Західна Україна другий тиждень потерпає від стихії. Через негоду потонула більша частина Франківщини і Буковини, залитий великий шмат Тернопільщини. Зачепило Закарпаття, Львівщину і Вінниччину. А до кінця тижня на межі підтоплень опинилася ще й частина Одещини, що межує із Молдовою.

Внасідок негоди знищено городи, сади, поруйновано хати і присадибні господарства. 22 тисячі домогосподарств залила брудна вода. Чи можна було уникнути таких наслідків - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Відео ТСН.Тиждень з`ясовував причини стихійної катастрофи на Західній Україні

Межі русла Дністра щезли, Черемош і Прут на Буковині змусили людей на скору руку збирати речі, у Карпатах від перезволоження почала текти сама земля і хвилями сповзала донизу. Західні регіони України другий тиждень потерпають від великої води. Людям навіть доводилося евакуюватися, а села на кілька днів лишалися ізольованими та недоступними. Науковці буквально сперечалися весь тиждень про причини катастрофи. Одні вважають – це зміна клімату, інші – засмічення річок і берегів. 22 тисячі обійсть зруйновані. На відновлення районів уряд пообіцяв 700 мільйонів гривень. Детальніше – у сюжеті.

ТСН.Тиждень з`ясовував причини стихійної катастрофи на Західній Україні
Джерело матеріала
loader
loader