Пляжі Одеси не відповідають нормативним вимогам: де ліпше не купатися
Пляжі Одеси не відповідають нормативним вимогам: де ліпше не купатися

Пляжі Одеси не відповідають нормативним вимогам: де ліпше не купатися

П'ять одеських пляжів, серед яких зокрема популярна одеська "Аркадія", не відповідають нормам за санітарно-мікробіологічними показниками. Моніторили стан морської води на пляжах Одеси протягом тижня.

У зонах рекреації на пляжах Одеси та області на санітарно-мікробіологічні показники було досліджено 93 проби морської води, повідомляє Одеський лабораторний центр МОЗ з посиланням на результати досліджень.

Які пляжі Одеси не відповідають нормам

На пляжах Одеси та на області в Овідіопольському, Лиманському, Білгород-Дністровському, Кілійському, Татарбунарському районах 13 проб на санітарно-мікробіологічні показники не відповідали нормативним вимогам:

  • 13 станція Великого Фонтану;
  • 16 станція Великого Фонтану;
  • 10 станція Великого Фонтану;
  • "Аркадія",
  • "Дельфін".

Водночас на санітарно-хімічні показники було досліджено 9 проб. Лабораторний центр повідомляє: усі проби відповідали гігієнічним вимогам.

Як оцінюють якість води?

Гігієнічну оцінку безпечності та якості питної води проводять за показниками епідемічної безпеки (мікробіологічні, паразитологічні), санітарно-хімічними (органолептичні, фізикохімічні, санітарно-токсикологічні) та радіаційними показникам.

Мікробіологічні – це показники епідемічної безпеки питної води, перевищення яких може призвести до виникнення інфекційних хвороб у людини.

Що було раніше?

  • З 22 червня в Одесі посилили контроль за дотриманням карантинних правил. Призвело до цього масові відвідування пляжів без дотримання протиепідемічних норм.
  • Місцева влада обіцяла створити в області спеціальні рейдові групи. Вони повинні контролювати дотримання карантинних норм на пляжах та базах відпочинку.
  • 24 червня Одеський лабораторний центр МОЗ заявив, що морська вода біля узбережжя Одеси та Затоки і не відповідала санітарно-мікробіологічні показникам. Тоді було досліджено 93 проби.
  • На одеському курорті Фонтанка 26 червня спостерегли брудну, зелену воду. Як пояснили екоактивісти, це було явище цвітіння моря.
Теги за темою
Новини України Карантин Одеса Чорне море Вероніка Климська
Джерело матеріала
loader
loader