Більшість українців не підтримують співпрацю з МВФ - опитування
Більшість українців не підтримують співпрацю з МВФ - опитування

Більшість українців не підтримують співпрацю з МВФ - опитування

Від квітня збільшилася кількість українців, які не підтримують співпрацю країни з Міжнародним валютним фондом.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, яке було проведене від 20 до 23 червня.

Учасників дослідження попросили висловити свою думку щодо доцільності співпраці України з МВФ. У червні 61% респондентів сказали, що зараз краще не співпрацювати з МВФ і не отримувати нові кредити. У квітня таких людей було 46%.

У червні 24% українців заявили, що наразі краще співпрацювати з МВФ, отримуючи нові кредити. Кількість таких респондентів зменшилася га 8% - від 32% до 24%.

Слід зауважити, що опитування проводилося від 20 до 23 червня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Було проведено дві тисячі інтерв'ю. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території Криму, окремих районів Донецької та Луганської областей.

Як повідомлялося, 12 червня Україна отримала перший транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі $2,1 млрд. 

Крім того, Міжнародний валютний фонд здійснить перший огляд виконання Україною18-місячної програми співпраціstand-by орієнтовно у вересні.

Відео МВФ відправив перший транш допомоги України

Гроші від МВФ уже надійшли. Про транш у 2 мільярди 100 мільйонів доларів повідомив представник України у Фонді Владислав Рашкован. Сума на 200 мільйонів більша, ніж узгодили раніше. Позика має допомогти вирішити проблеми, пов'язані із пандемією COVID-19.  

МВФ відправив перший транш допомоги України

 

Джерело матеріала
loader
loader