Україна наполягає на реакції ЄС щодо вояжу французької делегації в окупований Крим – офіційна заява
Україна наполягає на реакції ЄС щодо вояжу французької делегації в окупований Крим – офіційна заява

Україна наполягає на реакції ЄС щодо вояжу французької делегації в окупований Крим – офіційна заява

Міністерство закордонних справ України звернулося до Франції з проханням офіційно відреагувати на незаконний візит французької делегації євродепутатів на чолі з Тьєррі Маріані анексований Крим.

Візит делегації запланований на 30 червня – 2 липня.

Про це повідомили у прес-службі МЗС.

Відповідне прохання озвучила перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова в ході зустрічі з послом Франції Етьєном де Понсен.

"Перший заступник міністра привернула увагу посла в неприпустимості контактів громадян Франції з представниками окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованих територіях України..

Етьєн де Понсен зі свого боку підтвердив незмінну позицію офіційного Парижа щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України..

а також запевнив, що передасть у МЗС Франції звернення Еміне Джапарової щодо візиту французьких депутатів Європарламенту в Крим", – повідомили в МЗС.

Сторони наголосили на важливості взаємодії для ефективної боротьби зі спробами розповсюдження Росією антиукраїнської дезінформації, яка ставить під загрозу суверенітет України.

Крім цього була обговорена підготовка майбутнього візиту президента Франції Еммануеля Макрона в Київ.

Також Джапарова попросила французьку сторону розглянути можливість допомоги постраждалих областях України від повеней.

Тимчасом, представник України при Євросоюзі Микола Точицький звернувся до керівництва Європарламенту з закликом засудити "незаконний візит французьких євродепутатів до окупованого Криму", повідомляє представництво України в ЄС.

За повідомленням, Точицький звернувся з листом до президента Європарламенту Давида Сассолі і голови комітету Європарламенту з іноземних справ Девіду Макалістеру.

Точицький зазначив, що "організація цього візиту є черговою марно спробою Росії легітимізувати свої незаконні дії на українській території, зокрема проведення протиправного "голосування" про внесення змін до Конституції Росії".

"Крім того, такий візит окремих французьких євродепутатів не тільки порушує законодавство України, але й суперечить офіційній позиції Європейського Союзу щодо безумовної підтримки територіальної цілісності України", – йдеться в заяві.

Джерело матеріала
loader
loader