Шевченківський суд виправдав підозрюваних у нападі на Мустафу Найєма
Шевченківський суд виправдав підозрюваних у нападі на Мустафу Найєма

Шевченківський суд виправдав підозрюваних у нападі на Мустафу Найєма

Шевченківський районний суд Києва виправдав трьох чоловіків, які у квітні 2018 року напали у центрі Києва на тоді ще народного депутата Мустафу Найєма. Про це повідомив брат екс-депутата Масі Найем на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні, 30.06.2020 року відбулось проголошення вироку в судовій справі за обвинуваченням Темербулатова Умолта Руслановича, Саітова Ахмеда Абубакаровича, Саітова Магомеда-Саліха Арбуєвича за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство. вчинене групою осіб)", -написав Масі Найєм.

Він уточнив, що суддя Оксана Голуб повнісню виправдала вищезгаданих чоловіків. Своєрішення у суді аргументували відсутністю складу злочину передбаченого ст. 296 КК України та недопустимість окремих доказів.

"Є підстави вважати, що на етапі досудового розслідування було допущено ряд помилок, що негативно відобразились на результатах судового розгляду справи – в частині фіксації доказів, документального оформлення групи прокурорів та слідчих, правової кваліфікації", – додав брат постраждалого.

Також Масі Найєм запевнив, щодо рішення суду буде подано апеляцію. Він переконаний, що справа вирішиться на користь Мустафи Найєма.

Нагадаємо, що 30 квітня 2018 року четверо осіб неподалік від Бесарабського ринку у Києві напали на тоді народного депутата Мустафу Найєма. Конфлікт був спровокований порушенням правил дорожнього руху одним із обвинувачених. 

Зазначимо, окрім трьох вищезгаданих чоловіків на колишнього нардепа напав також Саітов Магомед-Амін, його справа розглядається окремо.

Джерело матеріала
loader
loader