Україна вимагає посилити санкції проти Росії і засуджує візит євродепутатів в Крим
Україна вимагає посилити санкції проти Росії і засуджує візит євродепутатів в Крим

Україна вимагає посилити санкції проти Росії і засуджує візит євродепутатів в Крим

Міністерство закордонних справ України висловило протест з приводу незаконного візиту в тимчасово окупований Крим депутатів Європарламенту з Франції, а також окремих представників Німеччини, Угорщини та Болгарії, і закликає ввести санкції проти організаторів незаконного голосування за внесення поправок у Конституцію РФ на терриории Криму. Про це повідомили в прес-службі МЗС.

"Цей візит здійснюється з порушенням українського законодавства про доступ до тимчасово окупованій території і не має офіційного статусу", - йдеться в повідомленні.

МЗС також засудив участь депутатів у спостереженні за так званим "голосуванням" за поправки до Конституції РФ, результати якого на території тимчасово окупованого Криму і Севастополя не будуть мати ніякого юридичного права і не будуть визнані міжнародним співтовариством.

У ведомсте зазначили, що всі причетні до організації та проведення незаконного голосування в Криму будуть нести відповідальність відповідно до законодавства України.

"Україна закликає міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-агресора, в тому числі ввести персональні санкції проти організаторів незаконного голосування на території тимчасово окупованого Криму і Севастополя", - підсумували в МЗС.

Як відомо, сьогодні, 1 липня, в Росії проходить голосування за внесення поправок до Конституції РФ. Голосування проходить і на території анексованого Криму, куди приехади депутати Європарламенту.

Теги за темою
Росія Крим санкції
Джерело матеріала
loader
loader