Польща скасувала обов'язковий двотижневий карантин для українських туристів: є обмеження
Польща скасувала обов'язковий двотижневий карантин для українських туристів: є обмеження

Польща скасувала обов'язковий двотижневий карантин для українських туристів: є обмеження

Польща відновила авіасполучення з Україною та скасувала обов'язковий двотижневий карантин для українців, які прибувають літаком. 

Про це повідомляється на сайті Республіки Польща.

"Від 1 липня 2020 року пасажири літаків, які прибувають з України до Польщі, звільняються від зобов'язання пройти 14-денний карантин", - йдеться у повідомленні.

Водночас в'їзд для українців все ще залишається обмеженим, зокрема, кордон можна перетнути лише у чотирьох пунктах пропуску. Це "Краківець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне", "Ягодин – Дорогуськ" та "Шегині-Медика". В усіх них здійснюється автомобільне сполучення, а "Шегині-Медика" - єдиний пункт пропуску, де також діє піше сполучення. 

Польські прикордонники також нагадали, що на в'їзді до Польщі щодо іноземців продовжують діяти обмеження, зокрема вимога карантину.

Як повідомлялося, 5 країн готові приймати українських відпочивальників, але деякі з них висунули свої умови. Зокрема, українці вже можуть полетіти на відпочинок до:

  • Туреччини;
  • Єгипту (але з обов’язковим дотриманням 14-денної самоізоляції після повернення додому, адже Єгипет віднесений до країн з високим рівнем інцидентності COVID-19);
  • Албанії;
  • Хорватії (за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла);
  • Чорногорії (за наявності негативного результату ПЛР тесту на COVID-19, зробленого протягом останніх 48 годин). 

Відео Українським туристам знову відкрили кордони

Знову відкриті кордони - щоправда поки що тільки у 5 країнах. В умовах карантину, українські туристи вже можуть подорожувати до Хорватії, Албанії чи приміром спекотного Єгипту. До інших країн ЄС впускатимуть лише тих, хто має посвідки на проживання, робочі чи навчальні візи. Попри заборону, про відновлення перельотів сьогодні заявила сусідня Польща. А до Борисполя вранці прибув перший за період карантину регулярний рейс із Туреччини.

Українським туристам знову відкрили кордони
Джерело матеріала
loader
loader