Будівлю Європарламенту пограбували: Винесли 50 комп'ютерів і планшетів
Будівлю Європарламенту пограбували: Винесли 50 комп'ютерів і планшетів

Будівлю Європарламенту пограбували: Винесли 50 комп'ютерів і планшетів

Мінімум у 50 членів Європарламенту з їх офісів вкрали комп'ютери, планшети та інші предмети, коли їх не було на робочому місці через локдаун. Про це повідомляє видання Politico.

Як відомо, в березні президент Європарламенту Давид Сассоли ввів суворі заходи, що забороняють доступ стороннім відвідувачам в будівлю організації, і закликав членів Європарламенту працювати зі своїх країн, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції. Парламент залишався майже порожнім до травня.

Німецький депутат Європарламенту Ніко Семсротт, у якого вкрали два ноутбуки, заявив, що розчарований відсутністю відповіді з боку Генерального директорату з безпеки Європейського парламенту.

"Це величезний скандал, і я не знаю, чому всі закривають рот. Ми майже впевнені, що грабіжники перерили всі наші речі, оскільки в офісі було дуже брудно", - сказав він.

Представник Європарламенту заявив, що їм повідомили про крадіжки у квітні, після чого вони посилили охорону, яка патрулировала офіси. Інші офіційні представники Європарламенту повідомляють, що від зловмисників постраждали близько 50 осіб.

Массімо Казанова, член Європарламенту від Італії, написав на своїй сторінці у Facebook, що він подав скаргу до парламенту після того, як кілька невідомих людей увірвалися в його офіс і зламали замки шаф.

Діта Чаранзова, член Європарламенту і віце-президент з безпеки, сказала, що вона попросила генеральний директорат з безпеки представити звіт про зломи і представить його на майбутньому засіданні бюро, яке займається адміністративними питаннями.

Теги за темою
Європарламент
Джерело матеріала
loader
loader