Дані розвідки США про Росію викликали в Трампа злість, – CNN
Дані розвідки США про Росію викликали в Трампа злість, – CNN

Дані розвідки США про Росію викликали в Трампа злість, – CNN

Президент США Дональд Трамп злився, коли йому під час щоденних брифінгів доповідали про втручання Росії. Згодом розвідка знайшла спосіб, як уникнути це.

Щодня для президента США готується бриф – President's Daily Brief. У нього вкочені найважливіші новини, факти та події, які слід знати керівнику держави. Туди входить і дані розвідки, пише CNN.

Окрім того, розвідники щодня проводять для президента й усний брифінг. Саме під час таких брифінгів Дональд Трамп був доволі розлючений, коли мова заходила про втручання Росії у внутрішньополітичні справи США.

Видання, з посиланням на декілька колишніх високопосадовців Білого дому, пише, що Трамп висловлював невдоволення концентрацією уваги на Росії

"Президент створив атмосферу, в якій не радилося, якщо не заборонялося, згадувати про будь-які розвідувальні дані, що можуть показати Росію не в найкращій ситуації", – заявив один із співрозмовників.

Відтак розвідники почали виключати інформацію про Росію з усного брифінгу, включаючи його лише у письмовий звіт, який міг містити кільканадцять сторінок. Згодом виявилося, що Трамп їх часто не читав.

Чому це важливо

Інформація про те, що Трамп не ознайомлений з доповіддю розвідки про діяльність Росії, виникла після того, як стало відомо, що Кремль платив талібам за вбивства американських та європейських солдат в Афганістані. У Білому домі заявили, що в них не було такої інформації. Однак згодом додали, що Трамп не знав про цю ситуацію, адже не було підтверджених даних.

Теги за темою
США Новини політики Дональд Трамп Ігор Саджениця
Джерело матеріала
loader
loader