Мер Умані проти приїзду хасидів, зважаючи на пандемію коронавірусу
Мер Умані проти приїзду хасидів, зважаючи на пандемію коронавірусу

Мер Умані проти приїзду хасидів, зважаючи на пандемію коронавірусу

Міський голова Умані Олександр Цеьрій висловився проти приїзду хасидів у 2020 році на тлі пандемії коронавірусу, проте попросив громадян висловитись у коментарях під відео. Ролик зі зверненням мер міста опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Уряд прогнозує другу хвилю коронавірусної пандемії саме на вересень. Тому я проти відвідування паломниками нашого міста цього року. Уманчани, але я хочу почути вас. Я хочу вашої активності, хочу почути вашу думку. Все вирішуватиме тільки громада", - сказав Цебрій.

Він закликав уманчан залишати свої коментарі з цього приводу й наголосив, що очікує активного голосування. Також мер зазначив, що ситуація з поширенням Covid-19 в Умані керована, але приїзд великої кількості іноземців може призвести до спалаху коронавірусу.

"Я сумніваюся, що паломники, які виявили бажання відвідати наше місто, матимуть довідки про відсутність Covid-19. Я не впевнений, що вони пройдуть обсервацію 14 днів і дотримуватимуться усіх вимог адаптивного карантину. Хто візьме на себе відповідальність за здоров'я і життя уманчан?" - пояснив міський голова.

Як повідомлялося, у 2019 році для зустрічі 5780-го юдейського Нового року (Рош Ха-Шана), який святкується з вечора 29 вересня по вечір 1 жовтня, до Умані прибули понад 30 тис паломників.

Теги за темою
пандемія
Джерело матеріала
loader
loader