Рада дозволила абітурієнтам з окупованих Криму та Донбасу вступати до вишів без ЗНО
Рада дозволила абітурієнтам з окупованих Криму та Донбасу вступати до вишів без ЗНО

Рада дозволила абітурієнтам з окупованих Криму та Донбасу вступати до вишів без ЗНО

Верховна Рада України на позачерговому засіданні 3 липня проголосувала за спрощення вступу у заклади вищої освіти випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. 

Діти з цих територій матимуть змогу вступати до вишів без складання зовнішнього незалежного оцінювання та матимуть можливість вступити до всіх навчальних закладів, а не за обмеженим окремим списком (91 навчальний заклад), як це відбувається зараз. Їм для цього потрібно буде скласти вступні іспити.

Всі охочі з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей навчатимуться в українських ЗВО безкоштовно, через державне замовлення в межах квот. Наразі така норма діє лише для випускників з анексованого Криму та Севастополя. 

Нагадаємо, в Україні через коронавірус раніше скасували обов'язкову державну підсумкову атестацію у формі ЗНО в цьому році, тож випускники шкіл можуть проходити її за власним бажанням. Звільнення від атестації має зменшити навантаження на центри тестування під час епідемії коронавірусу.

Відео ЗНО з української мови: чверть абітурієнтів не з’явилися на тестування

Чверть абітурієнтів, які зареєструвалися на ЗНО з української мови, так і не з’явилися на тестування. Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови й літератури випускники складали напередодні. Для участі зареєструвалися майже 370 тисяч людей. Найменша явка була на Закарпатті та Буковині. Хто з поважних причин сьогодні не потрапив на ЗНО, може прийти на додаткову сесію. Вона відбудеться майже за місяць.

ЗНО з української мови: чверть абітурієнтів не з’явилися на тестування
Джерело матеріала
loader
loader